Vacature Ambulant Woonbegeleider

Ambulant Woonbegeleider in Noordwijkerhout

GGZ Rivierduinen

Ambulant woonbegeleider beschermd wonen Noordwijkerhout

Noordwijkerhout € 2.391 - € 3.787 per maand Beschermd wonen 32-36 uur, begeleiders

Vacature details Solliciteer

Welke uitdaging ga je aan?

Als begeleider steek jij graag de handen uit je mouwen. Je kan goed omgaan met een complexe cliëntengroep en kan ze ook op somatisch gebied goed ondersteunen. Haal je daarnaast je uitdaging om samen met de cliënten herstelplannen op te stellen? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je als ambulant woonbegeleider op onze beschermd wonen-locatie in Noordwijkerhout!


Beschermd Wonen Noordwijkerhout biedt ondersteuning aan 43 cliënten met verschillende ernstige psychiatrische aandoeningen. Een gedeelte van deze cliënten heeft moeite om de hulpvraag uit te stellen, wat maakt dat hier 24 uur per dag begeleiding aanwezig is om de cliënten te ondersteunen bij hun hulpvraag. Een ander gedeelte van de cliënten hebben somatische klachten waar zij ondersteuning, verzorging of verpleging bij nodig hebben. De begeleiding is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, (opnieuw) aanspraak doen op bestaande vaardigheden en samen met de cliënten onderzoeken waar hun krachten en wensen liggen vanuit de herstelvisie. Per cliënt kan dit proces er anders uitzien; iedereen heeft zijn eigen tempo en verhaal.


Als ambulant woonbegeleider ga je aan de slag als persoonlijk begeleider en heb je ongeveer acht tot tien pb-schappen per 36-urige werkweek. Je stelt samen met de cliënt het herstelplan op en draagt zorg voor het plannen, uitvoeren en evalueren van de begeleiding. Je coacht en stuurt het team aan op de uitvoering van het herstelplan.


Dit doe je door:

 • Contact te onderhouden met het netwerk van de cliënt, waaronder familie/naasten, werkgever/dagbesteding;
 • Zorg te dragen voor het aanvragen, verhogen en/of aanpassen van de indicatie van de cliënt, waarbij je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom de financiering van zorg;
 • Inhoudelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, verbetering en profilering van onze cliënten;
 • Observeren, signaleren en rapporteren en stelt zo nodig de zorg bij. Hierbij neem je preventieve maatregelen om escalatie te voorkomen en richt je je op de mogelijkheden van de cliënt;
 • Onregelmatige (ochtend/avond/nacht) diensten te werken op de locatie, waarbij je naast de individuele cliënten ook het groepsproces begeleid.

Wie ben jij?

Om de functie van ambulant woonbegeleider goed uit te kunnen voeren beschik je over probleemoplossend vermogen. Daarnaast weet je tot creatieve oplossingen te komen in crisissituaties. Daarnaast is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat, geduldig bent en doortastend te werk kan gaan.


Verder beschik je over:

 • Een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld SPH, social work, maatschappelijk werk of verpleegkunde;
 • Affiniteit met en kennis van somatiek of bent bereid je hierin te scholen.

Waar ga je werken?

Binnen Beschermd Wonen hebben wij diverse locaties in de regio's Leiden, Alphen a/d Rijn en de Duin- en Bollenstreek. Wij bieden ondersteuning aan volwassenen vanaf 18 jaar oud met ernstige psychiatrische aandoeningen, waaronder psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen en autismespectrumstoornissen. Beschermd wonen is er om mensen te faciliteren en te ondersteunen bij het herstellen van perspectief en normalisering van het leven. De locaties zijn zeer divers waarbij wordt afgestemd op wat cliënten nodig hebben. Duin en Bollenstreek heeft locaties in Katwijk, Sassenheim en Noordwijkerhout.


De locatie Noordwijkerhout bestaat uit appartementen met een apart woon-/slaapgedeelte en eigen sanitaire voorzieningen, verspreid over 4 etages. Op elke etage bevindt zich een gezamenlijke woonkamer voor de bewoners. Vanuit onze dagbesteding "Movens" wordt op één van deze etages ook activiteiten aangeboden. Je komt te werken in een team met 10 à 15 collega's. Ons team bestaat uit woonbegeleiders, ervaringsdeskundigen en ambulant woonbegeleiders, die zich elke dag met veel energie inzetten. Daarnaast is er nauwe samenwerking met betrokken (FACT-)wijkteam


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.391 ,- en € 3.787 ,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van de bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met , of stuur een mail naar .


Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten.

Functie:ambulant woonbegeleider
Startdatum:16-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2391 – 3787
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leapfrog via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Noordwijk
 2. Ambulant Woonbegeleider Leapfrog 16-12-2023

Bekijk ook andere vacatures