Vacature Hulp

Hulp in Noordwijk Zh

Hulp bij ons groenproject - Wijkvereniging Boerenburg


Taakomschrijving

Wij zoeken mensen die ons willen helpen het groen te onderhouden op een moderne bij-vriendelijke manier. Dat wil zeggen. Natuurlijke planten laten staan. Gras verwijderen. Behalve van het grasveld natuurlijk. Dat moet bij het Blauwe Huis aan het Gruenepad af en toe gemaaid worden. Als je mee wilt helpen kun je kiezen om gewoon af en toe een paar boomspiegels te verzorgen of andere werkzaamheden te doen. Maar je kunt ook helpen met het coördineren van de beheerde boomspiegels. D.w.z. bijhouden wie mee doet, zaai- en plantmateriaal regelen en uitdelen. We helpen, ondersteunen en controleren de bewoners bij het verzorgen van hun boomspiegels.. De controle is ervoor om af en toe een omvallend stuk groen op te binden en om te zien of boomspiegels nog worden onderhouden. Zo niet moet een vervangende verzorger worden gevonden, of moeten we het zelf gaan onderhouden. Als de gemeente over boomspiegels klachten krijgt, wat eigenlijk nooit gebeurd, kunnen we de beheerder aanspreken, of zelf de boel opknappen. Om regelmatig nieuwe plantjes te krijgen hebben we een "planten bibliotheek" en daar kweken we regelmatig zelf plantjes op. Ook iets wat je zou kunnen verzorgen. Water geven vanuit de vijver is in de droogte perioden een flinke taak. Tenslotte proberen we in onze kleine heemtuin namen bij de planten te zetten. Botanische kennis is dus meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Meerwaarde vrijwillige inzet

Lekker buiten bewegen. Contact met bewoners die een praatje maken. Een mooiere buurt. Een nieuwe kennissenkring. Bij droog weer, goede conditietraining.

Benodigde kennis & vaardigheden

Eigenlijk kan alles geleerd worden, maar natuurlijk is botanische kennis een pre. Je moet voor het water geven wel sterk genoeg zijn om meerdere keren achter elkaar een paar emmers of gieters te tillen. Voor het beheer van de boomspiegels moet je kunnen bukken en knielen. Voor de coördinatie is het mooi als je communicatief en administratief handig bent. Gelukkig hoef je niet alles te kunnen. Alle hulp is welkom. We werken gewoon met wat jij kan.

Voorwaarden

Het is handig als je in Boerenburg woont, en het zou leuk zijn als je lid wordt van de wijkvereniging voor 10 euro per maand.

Tijdsinvestering

Als iemand het alleen doet is het bij droogte 5 uur per week. Bij normale weersomstandigheden 1 à 2 uurtjes. Soms wat meer en soms ook helemaal niets. Je kunt er zoveel tijd in steken als je wilt. Maar het leukste is natuurlijk als we het met meerderen kunnen doen. Dat is gezelliger en kost minder tijd.

Wijkvereniging Boerenburg
Joseph de Veerstraat 28
2203 EN , Noordwijk

Wassenaarsestraat 5
2201 RD NoordwijkFunctie:hulp
Startdatum:29-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:5 – 5

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Noordwijk via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Noordwijk
  2. Hulp Stichting Welzijn Noordwijk 29-11-2023

Bekijk ook andere vacatures