Vacature Jeugdzorgwerker C

Jeugdzorgwerker C in Noordwijkerhout

Jeugdzorgwerker C bij Cardea Community

Locatie: Noordwijkerhout Aantal uur: 32 uur Solliciteer

Jeugdzorgwerker C bij Cardea Community

Wat is de Cardea Community?

Cardea Community is een uniek concept met een flexibel aanbod voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar, waarin Zorg-op-Maat wordt geboden. In het hoofdgebouw woont de gezinshuisouder met 3 jongeren van 12 tot 18 jaar. In het bijgebouw wonen 4 jongeren vanaf 16 jaar. Al Deze jongeren worden door het multidisciplinaire team begeleid naar zelfstandigheid. Dit team bestaat uit ambulant hulpverleners, een gezinsbegeleider, gezinshuisouder en een gedragswetenschapper. Ben jij de jeugdzorgwerker C die ons met enthousiasme en kennis gaat helpen om deze Zorg op Maat te gaan neerzetten? Lees dan verder! Overigens is met ons bellen ook fijn! Zoals je ziet zijn we erg enthousiast en vertellen je graag meer over het project.

Dit is wat we zoeken

Word je enthousiast van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden, ben je een netwerker met hart voor de client die overstijgend kan denken en gericht is op samenwerking, dan zoeken we jou!

Als Jeugdzorgwerker C werk je samen met de gezinshuisouder en andere teamleden en ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van 4 jongeren van 16-27 jaar die gezond en veilig willen opgroeien en hun zelfstandigheid en talenten willen ontwikkelen. Kenmerkend aan dit project is dat we ook een community willen opbouwen die de Gezinshuisouder kan ontlasten en de jongeren kan ondersteunen en laten groeien. In het opzetten en ontwikkelen van deze community, speel jij als Jeugdzorgwerker C een belangrijke rol. Naast het bieden van ambulante begeleiding, vervang je de gezinshuisouder tijdens zijn vakantie en vrije weekends.

Het concept kenmerkt zich in alle finesses door de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en maatwerk trajecten en de nauwe betrokkenheid van de omgeving: de community. Buurtbewoners, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, lokale werkgevers en verenigingen worden net als het eigen netwerk van de jongeren nauw betrokken. Het is een directe en activerende vorm van hulpverlening, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vaardigheden van de jongere en de mogelijkheden in het netwerk. De locatie biedt volop mogelijkheden om ook andere activiteiten te ontplooien die jongeren helpen hun talenten te ontwikkelen. Zoals sportactiviteiten, het houden van dieren, het houden van moestuin of planten kweken. Een vernieuwend woonconcept met Zorg op Maat! Doe je nog steeds mee?

Dit ga je doen

De jongeren hebben direct hulp nodig en hebben baat bij een gezonde en stabiele gezinsomgeving. Het doel is dat iedere jongere zich positief kan ontwikkelen in de geborgenheid van een gezinssituatie met een stimulerend opvoedingsklimaat. Als professional bied je jongeren hulp in een "zo normaal mogelijke" gezinssituatie. Geen dag is hetzelfde want ieder kind is anders en heeft iets anders nodig. De relatie van het kind met zijn of haar eigen ouders is heel belangrijk. Zij blijven, in principe, nauw betrokken bij de ontwikkeling van hun kind. Als het mogelijk is, wordt gewerkt aan een terugkeer naar huis of naar zelfstandig wonen.

Je stelt in samenspraak met de jongere en het gezin, de gedragswetenschapper en/of andere disciplines het hulpverleningsplan op. Je maakt rapportages en bespreekt de voortgang en de effecten van het hulpverleningsproces met de jongere en het gezin. Tevens bewaak en houdt je het dossier bij. Je onderhoudt contact met de andere bij het gezin betrokken professionals om de behandeling op elkaar af te stemmen. Je neemt deel aan team- en werkoverleg, waarbij een positieve, kritische en innovatieve inbreng wordt verwacht.

Dit ben jij

 • Je bent enthousiast om te gaan werken met pubers/ jongvolwassenen
 • Je staat stevig in je schoenen en humor is je kracht
 • Je bent evenwichtig en sterk genoeg om je eigen grenzen te bewaken maar ook die van de jongeren
 • Jij vindt het niet erg wanneer werk en privé door elkaar heen lopen
 • Je bent een netwerker die gemakkelijk nieuwe contacten legt en het leuk vindt om samen te werken
 • Je ziet een uitdaging in complexe zorgvragen
 • Jij hebt het vermogen om kinderen en jong volwassenen te begeleiden in het ontwikkelen van autonomie en relaties met ander

En verder

 • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO opleiding
 • Je bent geregistreerd of kan je registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 • Je hebt inzicht in de ontwikkeling en ontwikkelstoornissen bij jongeren van 16 tot 27 jaar
 • Werkervaring met jongeren met GGZ of LVB problematiek is een pré.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
 • Je hebt affiniteit met vraag- en systeemgericht werken en kunt hiermee werken;
 • Je hebt ervaring met individuele en groepsgerichte benadering van iedere jeugdige waarin zorg en aandacht kernbegrippen zijn;
 • Je kunt goed samenwerken in teamverband en met externen;
 • Je hebt interesse in het volgen van intervisie, trainingen en scholing om je deskundigheid te vergroten.

Daarnaast nodigen we jou uit om samen met ons dit nieuwe concept verder te ontwikkelen. Creativiteit, enthousiasme en een frisse blik worden zeer gewaardeerd! Dit is geen alledaagse vacature of constructie en er is veel over te vertellen. Als we je interesse hebben gewekt, ben je van harte welkom voor een geheel vrijblijvend verkennend gesprek.

Werken bij Cardea

Wanneer je bij ons (www.cardea.nl) komt werken bieden wij je een uitdagende baan waarin je echt het verschil kunt maken voor de jeugdigen die hulp nodig hebben. Als Jeugdzorgwerker C wordt je bij Cardea aangesteld voor 32 uur per week. De functie van Jeugdzorgwerker C wordt ingeschaald in schaal 8 van de CAO Jeugdzorg (min. € 2600,73 en max € 3862,06 bij 36 uur). Verder heb je recht op vakantiegeld 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Een laptop en een mobiele telefoon maken onderdeel uit van de standaarduitrusting. Wij bieden je een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een meerjarencontract. Voor al onze overige arbeidsvoorwaarden verwijzen wij je graag naar www.werkenbijcardea.nl.

Interesse?

Dan nodigen we je uit om te solliciteren via de website van Cardea via de button Je kan ook je brief en CV rechtstreeks mailen naar (HR), mailadres .OfOf je kan gebruik maken van de button < solliciteren> op onze werkenbijwebsite. www.werkenbijcardea.nl

Wil je nog meer weten over de functie of het project Cardea Community, dan kan je contact opnemen met Bernadette van Moorsel, of tel. , of met Yvonne Beuzenkamp, of tel. , of met Helma van Overbeeke, of tel.

Cardea, doen wat werkt!

Functie:jeugdzorgwerker c
Startdatum:11-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:2600 – 3862
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Cardea via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Noordwijk
 2. Jeugdzorgwerker C Cardea 11-10-2023

Bekijk ook andere vacatures