Vacature Vertellers

Vertellers in Noordwijk Zh

Verhalen vertellers - Engelandvaardersmuseum


Taakomschrijving

We willen de verhalen van de Engelandvaarders levend houden en doorgeven aan jongere generaties. Hun reizen over zee of over land die soms wel meer dan een jaar duurden en wat deden ze toen ze eenmaal in Engeland waren. Het waren jonge mensen die de keuze maakten om in actie te komen, die veel risico's namen om te vechten voor onze vrijheid. In het museum kun je foto's en brieven zien, radioapparatuur en de typemachine van (de Soldaat van Oranje). We gebruiken (authentieke) films en geluidsfragmenten om de bezoeker de verhalen te laten ervaren.

Wat ga je doen?

  • Je ontvangt de bezoekers
  • Je bedient de kassa
  • Introduceert het museum bij de bezoekers en vertelt wat er mogelijk is (een game spelen, een film, een database om je eigen naam in op te zoeken)
  • Je schenkt koffie of thee
  • Je houdt een logboek bij op de computer
  • Je verkoopt boeken uit de winkel
  • Je opent en/of sluit het museum afhankelijk van hoe je ingeroosterd bent.

Meerwaarde vrijwillige inzet

In het museum kun je foto's en brieven zien, radioapparatuur en de typemachine van (de Soldaat van Oranje). We gebruiken (authentieke) films en geluidsfragmenten om de bezoeker de verhalen te laten ervaren. Een bezoek aan ons museum ontroert mensen en zet jong en oud aan het denken over de huidige tijd waarin strijd, moed en vrijheid nog steeds grote thema's zijn.

We ontvangen ook veel schoolgroepen en hebben lesmateriaal ontwikkeld voor basis- en voortgezet onderwijs In 2022 is een interactieve game ontwikkeld waarmee de spelers in de huid van een Engelandvaarder kunnen kruipen. Een groot succes! Het museum is gevestigd in een munitiebunker van de Atlantikwall in Noordwijk aan Zee, wat bijdraagt aan de bijzondere sfeer van het museum.

Wat bieden wij?

Je maakt deel uit van een hecht team van gastheren en -vrouwen, daarnaast is er een groep rondleiders en een aantal onderzoekers. Het museum wordt helemaal gerund door vrijwilligers, iedereen steekt de handen uit de mouwen. Dat belet ons niet om ambitieus te zijn.

We zijn bijna zover dat we de vergunning kunnen aanvragen voor een uitbreiding van het museum op dezelfde plek. Daarmee willen we meer groepen kunnen ontvangen en ruimte hebben voor tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten. Ook digitaal zijn we aan het professionaliseren. Als je een goed gevoel krijgt bij ons museum, laat dan vooral van je horen, we praten graag met je over wat je in het museum zou kunnen doen.

Benodigde kennis & vaardigheden

Wij zoeken personen met aandacht en oog voor bezoekers. Er is geen speciale kennis of ervaring nodig dus ook mensen die nog nooit zoiets hebben gedaan worden van harte uitgenodigd te komen praten. Als je het leuk vindt kun je ook meehelpen bij andere museumtaken, dat is geheel aan jou en je eigen interesses. Er zijn mogelijkheden om korte trainingen te volgen.

Voorwaarden

Er zijn geen speciale voorwaarden. Iedereen kan het!

Tijdsinvestering

Het is een zelfstandige functie binnen een hecht team. In drukke tijden wordt er in teams van twee of meer gewerkt. Soms moet je inspringen voor een collega. We werken met maandroosters, je bepaalt zelf hoeveel dagdelen je wilt werken en wanneer het je schikt. De minimum inzet is een dag per maand. Dat kan in twee dagdelen worden gesplitst. Je wordt ingewerkt door de vrijwilligerscoördinator waar je met al je vragen terecht kunt.


Wassenaarsestraat 5
2201 RD NoordwijkFunctie:vertellers
Startdatum:06-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Noordwijk via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Noordwijk
  2. Vertellers Stichting Welzijn Noordwijk 06-12-2023

Bekijk ook andere vacatures