Vacature Vrijwilliger

Vrijwilliger in Voorhout

Vrijwilliger worden in AgnesStaete

AgnesStaete is een verpleeghuis in het allermooiste stukje van Voorhout. Omringd door de reuring van de winkelstraat, biedt deze locatie plaats aan 45 bewoners. Hiervan zijn drie groepswoningen voor bewoners met een dementie. Bewoners en medewerkers van AgnesStaete komen vrijwel allemaal uit Voorhout of de omringende dorpen. Dit geeft de locatie een heel 'eigen' gevoel. Er zijn veel vaste medewerkers, wat de bewoners prettig vinden.

Bel !

Of mail !

Waarom vrijwilliger worden in AgnesStaete?

Zowel in gezamenlijke huiskamers als in de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot samen de krant lezen of een spel doen. Denk daarbij ook aan een sportdag, vieringen of een gezellig samenzijn op een feestdag. Als vrijwilliger bouw je echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk en/of geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Koffieschenker

Bewoners met lichamelijke zorg.

Zaterdag, donderdag van 14.00 tot 15.30 uur
Eerste of vierde zondag van de maand van 9.45 tot 11.15 uur

Wat ga je doen?

Als koffieschenker ga je met de koffiekan langs de kamers van de bewoners, waarbij tijd is voor een vriendelijk woord en extra aandacht.

Wat ga je doen?

Als kookvrijwilliger zorg je voor de (avond)maaltijd van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen. Als het lukt, betrek je de bewoners bij de voorbereidingen van de maaltijd. Het menu is in overleg, we verwachten geen culinaire hoogstandjes, maar een lekker voedzame maaltijd en een fijne sfeer.

Wandelen

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Woensdag van 10.00 tot 11.15 uur

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je met de andere vrijwilligers en een groepje bewoners, wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal. Ook kun je individueel wandelen met een bewoner van de groepswoning op een dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger geef je persoonlijke aandacht aan een bewoner. Samen koffiedrinken, een spelletje doen of een stukje wandelen en je biedt uiteraard een luisterend oor.

Wat ga je doen?

Vlakbij zijn de winkels. Veel bewoners vinden het leuk om daarheen te gaan. Als vrijwilliger ga je met een (wisselende) bewoner in de rolstoel naar de winkels om samen een paar boodschappen te doen. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Wat ga je doen?

Tussen de middag wordt een warme maaltijd gegeten. Als vrijwilliger haal je de bewoners één voor één op bij hun appartement. Je helpt bij het uitdelen van de maaltijd en brengt gezelligheid aan tafel tijdens het eten met elkaar. Na afloop van de maaltijd breng je de bewoners weer terug naar hun appartement. Je bent in staat om bewoners in de rolstoel op te halen en terug te brengen. Na afloop help je met de afwas en de zaal weer in gereedheid te brengen.

Huiskamervrijwilliger bij activiteiten

Bewoners met dementie

Dag in overleg. Van 14.00 tot 16.30 uur

Wat ga je doen?

Samen met de huiskamermedewerker breng je sfeer en gezelligheid in de huiskamer. Dit doe je door o.a. koffie te schenken en verschillende activiteiten aan bewoners te bieden. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Je bent in staat om bewoners in de rolstoel op te halen en terug te brengen. Na afloop help je met de afwas en de zaal weer in gereedheid te brengen.

Simon Smitweg 8
Leiderdorp

Zorg nodig?

Bel ons Klant Contact CentrumFunctie:vrijwilliger
Startdatum:24-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met ActiVite via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Noordwijk
  2. Vrijwilliger ActiVite 24-10-2023

Bekijk ook andere vacatures